Bij De Gans Sport kan je terecht voor al jouw Herzog Medical producten. Neem contact op om je wensen te bespreken. Om te bepalen welke maat je van een product nodig hebt, kan er een afspraak ingepland worden.


Pro Socks - € 49,95

De PRO Sportcompressiekousen van Herzog Medical leveren een relatief hoge druk met een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie.
Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.

 • Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen
 • Sneller herstel, zowel voor-, tijdens als na de inspanning
 • Gebreid met hoogwaardige microfibres

Voor een optimale werking is het belangrijk dat de kousen en tubes perfect aansluiten. Daarom is het belangrijk om jouw benen op meerdere punten op te meten.

Preventief & Helend
Bij kuitklachten, spierverrekkingen, verkrampingen en zweepslag werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De schokbelasting wordt verminderd waardoor spierschade wordt voorkomen.

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart, wit, roze, groen, geel, oranje en blauw.


Pro Tubes - € 44,95

De PRO Compressietubes leveren een relatief hoge druk met een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.

Het is aan te raden om de tubes alleen te dragen tijdens de sportieve inspanning. Tijdens het rusten is er geen sprake van compressiewerking op de voet, wel op het onderbeen, waardoor vochtophoping in de voet kan ontstaan.

Voor een optimale werking is het belangrijk dat de kousen en tubes perfect aansluiten. Daarom is het belangrijk om jouw benen op meerdere punten op te meten.

Combineer de tubes met enkelsokken. Vochtophoping met afvalstoffen wordt door de comprimerende werking van de sokken vanaf de voet overgenomen door de tube en verder naar boven afgevoerd. De combinatie maakt het bovendien mogelijk om de tubes langer aan te houden omdat er compressie wordt uitgeoefend op het gehele onderbeen.

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart, wit, skin, roze, groen, geel, oranje en blauw.


Pro Ankle Socks - € 19,95

Compressie op het voetgewelf
De PRO Compressie Enkelsokken leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet en houden de voetboog op spanning. Extra demping rond de bal van de voet en onder het hielbot beschermen het vetlaagje onder de voet. Bovendien zijn het superieure sportsokken met een ergonomische linker- en rechtervoet, gebreid met antibacteriële garens.

De enkelsok geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten waardoor de voetboog minder zal doorzakken.

Gezwollen voeten
Veel wandelaars, en in mindere mate soms ook hardlopers, kennen het ‘gezwollen’ voeten fenomeen tijdens- en na een stevige wandeling of run. De voeten voelen op den duur pijnlijk aan en het verdergaan wordt soms ernstig gehinderd. Tot op heden was daar nog geen goede remedie tegen, anders dan de benen hoog leggen in pauzes en na de inspanning.
De oorzaak van dit ongemak zit hem voornamelijk in de binding van vocht met de eiwitrijke afbraakproducten die vrijkomen bij inspanning. Dit vocht (oedeem) kan gedurende de inspanning niet snel genoeg door het aderlijke systeem uit voeten en enkels worden afgevoerd.

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart, wit, groen, geel, roze en blauw.


Pro Thight Support - € 35,00

De bovenbeenkous ondersteunt het dijbeen als een strakke bandage waardoor kleine spierscheurtjes sneller herstellen en erger wordt voorkomen. Maar ook bij duurinspanning blijken de bovenbeenkousen heel effectief te zijn. Tijdens het lopen wordt de schokbelasting van de zware bovenbeenmusculatuur effectief tegengegaan waardoor er minder spierschade zal optreden. En waar minder schade ontstaat hoeft ook minder hersteld te worden. De anatomische breiwijze draagt zorg voor een optimale pasvorm waardoor het draagcomfort ook onder warme omstandigheden altijd optimaal is.

 • Minder spierweefselbeschadiging
 • Minder littekenweefsel
 • Minder spierverkramping en spierscheuring

Thigh Support is inzetbaar bij een sneller herstel, blessurepreventie en als ondersteuning bij trainingsopbouw.

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart en skin.


Pro Knee Support - € 58,95

Uit onderzoek blijkt dat de meeste klachten tijdens het sporten onstaan in de knie. De Pro Compression Knee Support van Herzog Medical is een compressiebandage met een siliconenring rond de knieschijf. Aan de binnen- en buitenzijde van de knie zijn flexibele verstevigingen aangebracht waardoor tijdens het sporten de zijdelingse beweging van de knie gestabiliseerd en ondersteund wordt.

 • Geen vouwen in de knieholte door gepatenteerd Arthoflex breiwerk
 • Masserende siliconenring rond de knieschijf om oedeemvorming tegen te gaan
 • Maximale steun en stabilisatie door comprimerend effect op het kniegewricht
 • Optimale afvoer van afvalstoffen

De Knee Support is vervaardigd van huidvriendelijke garens waarbij de knieholte is gebreid met dunne, hoogelastische garens. Hierdoor ontstaan er minder rimpels in de knieholte. De Knee Support geeft steun en stabilisatie aan de knie en voorkomt vochtophoping zodat knieklachten worden tegengegaan.

Verkrijgbaar in de kleur:
grijs.


Pro Arm Sleeves - € 44,95

Voor sporters die tijdens de wedstrijd of training te maken krijgen met (extreme) schok- en schudkrachten zijn de PRO Sport Compression Armsleeves van Herzog Medical ideaal.

De sleeves kunnen worden gedragen bij alle sporten waar dynamische en/of statische belasting van de armspieren een rol speelt. De functie van de sleeves bijvoorbeeld bij het motorcrossen, windsurfen en mountainbiken (statische belasting) is om de toevoer van zuurstof en suikers en de afvoer van afvalstoffen te versnellen. Zo wordt het risico op het ontstaan van kramp verkleind en worden de prestaties verbeterd.

Bij een dynamische arm beweging (denk aan tennis, volleybal, basketbal, honkbal en korfbal) hebben de armen en ellebogen veel klappen te verduren. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van de bal op het racket bij een service of smash, een sprongservice bij volleybal of een krachtige dunk tijdens het basketballen. De compressie van de armsleeves zorgt ervoor dat deze klappen worden opgevangen waardoor blessures worden voorkomen.

 • Sneller herstel na inspanning
 • Minder schokken, trillingen en pijn in de armspieren
 • Minder risico op kramp tijdens- en na het sporten
 • Bescherming tegen elementen (bijvoorbeeld bij Trailrunning)

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart en wit.


Pro Compression Short - € 79,00

Hamstring- en liesblessures ontstaan door fel aanzetten, sprinten, abrupt afremmen, snel wenden en keren. Bij voetbal en hockey zitten liesblessures zelfs in de top 3 van de meest voorkomende blessures.

Met de Sport Compression Shorts van Herzog Medical is er eindelijk een oplossing! Met een gedoseerde compressie, kunnen veel van deze blessures worden voorkomen en kan het herstel worden bespoedigd. Dankzij drie opmeetpunten is deze compressiebroek exact afgestemd op de beencontour van de sporter.

 • Effectief bij hamstring- en liesblessures
 • Relatief hoge compressie
 • Optimale ondersteuning
 • Gebreid met hoogwaardige microvezels
 • Snelle afvoer van afvalstoffen

Herzog PRO Sport Compression Shorts zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en daardoor altijd passend onder de broeken van je tenue.

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart, wit, blauw, rood en oranje.


Active Socks - € 41,95

Tijdens langdurige inspanning wordt spierweefsel afgebroken. Dat klinkt wat dramatisch, maar het is een normaal proces waarvan je weer snel herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en eiwit bindt vocht aan zich. Het resultaat is dat er oedeem (vocht) ontstaat in de onderbenen. Een teveel aan vochtophoping in de tussencelruimte betekent automatisch dat er geen sprake meer is van een optimale doorbloeding. Het terugtransport van het aderlijk bloed, met daarin opgenomen de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, wordt dan ook ernstig belemmerd.

Met het dragen van Herzog Active kousen voorkom je deze klachten!

 • Sneller herstel na inspanning
 • Blessurevrij sporten
 • Afnemend drukverloop
 • Medium compressie

Verkrijgbaar in de kleuren:
zwart en wit.